İçeriğe geç

Batırma Nerenin Yemegi

Batırma hangi yöreye ait?

Batırma/Batırık, Ermenek yöresine ait bir yemektir ve daha çok yaz aylarında tüketilir.

Mersin batırık nedir?

Mersin, Konya ve Karaman gibi birçok ilde farklı şekilde hazırlanan batik, sulu bir salata türüdür. Mercimek köftesine benzese de tadı oldukça farklıdır. Soğuk servis edilen batik, ince bulgur, tahin ve domates karışımından yapılır.

Karaman batırması nasıl yapılır?

Batırık – Karaman Rendelenmiş domates, salça, biber salçası, soğan, incecik doğranmış biber ve maydanoz, kavrulmuş tahin ve baharatlar eklenip ovulur. Yumuşayıp dişe değemeyecek hale gelene kadar ovma işlemine devam edilir. Daha sonra küçük sıkmalar yapılır.

Batırık nasıl yenir?

İlk sıcaklığı geçince baharatlar, tuz, incecik doğranmış sebzeler, domates, yeşil biber, limon suyu ve zeytinyağı karışıma eklenir. Batik servis edilirken soğuk su ile inceltilir ve kenarlarına asma yaprakları serilerek servis edilir.

Batırma yemeği nedir?

Submerged (bandırma); Bulgurdan yapılan sulu bir salata çeşididir. İçerisinde bulunan domates, salatalık ve bulgur nedeniyle lor peynirine benzemektedir.

Sömelek köfte hangi yöreye ait?

Kahramanmaraş’ın yöresel güzelliklerinden biri olan Sömelek, köfte, irmik, ince bulgur ve kıymanın birleşimidir. Soğan, sarımsak ve baharatlarla zenginleştirilen bu köfteler sulu olarak servis edilir. Hazırlanan köfteler isteğe göre yoğurt ve nane sosuyla servis edilir.

Mersin’in en meşhur yemeği nedir?

Mersin mutfağı denince akla ilk gelen şey tabi ki tantunidir. Yaşadığınız şehirde Mersinli tantuni üreticisi olarak faaliyet gösteren birçok tantuni restoranına rastlamış olabilirsiniz. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ünü yayılmış bir lezzet olan tantuni; atıştırmalık olarak, porsiyonluk olarak veya dürüm olarak tüketilir.

Batırık yanına ne gider?

Batiği turşu malzemeleri, salatalık ve/veya haşlanmış lahana ile servis edebilirsiniz.

Batırık kaç kalori?

Porsiyon başına besin değerleriKalori375.68 % Günlük Değer **Demir2.98 mg17 %Potasyum531.16 mg15 %A Vitamini3984.12 IU80 %B Vitamini30.

Ermeneğin neyi meşhur?

Ermenek deyince… Türkiye’nin başkenti, mavinin en güzel tonlarını görebileceğiniz muhteşem Ermenek Gölü, Turquaz Baraj Gölü, Karamanoğlu Dönemi Üniversitesi, Tol Medresesi ve Ulucami, Balkusan’da bulunan Karamanoğlu Mehmet Bey ve diğer beylerin türbeleri, efsane Ermenek Helvası, binbir çeşit endemik çeşitler.

Tokat bat nedir?

Bağ yaprakları ve köy ekmeğiyle servis edilir. Tokat’ın yöresel yemeklerinden biri olan yarasa, adını yenme biçiminden alır. Yarasa yemeğinin sulu olması ve ekmeğe batırılarak yenilmesi ona yarasa adını kazandırmıştır. Bazı ilçelerde “kötü” olarak telaffuz edilir.

Bat nasıl bir yemek?

Bat, Sivas ve Tokat’ta popüler olarak hazırlanan bir çorba/ana yemek/salata. Daha önce paylaştığım batik tarifi gibi, kefirle seyreltilmiş çok kaba bir tarife benzetilebilir. Tek bir farkla; pişmiş yeşil mercimek. Yeşil mercimek, onu batı salatasından ana yemeğe ve çorbaya dönüştürür.

Pehli yemeği hangi yöreye ait?

Amasya Patlıcan Pehli Malzemeler; Patlıcan, yağ, domates, kuzu kaburga, karabiber ve tuz. Amasya Patlıcan Pehli – Türk Patent ve Marka Kurumu 05.04.2011.

Batırık ismi nereden gelir?

Batırık, Ermenek’e özgü bir yemektir. Tatlı, şekerli ve etli olarak hazırlanabilir. Batırma: (batırık), Ermenek ve Taşeli hikayesinden gelen ve yaygın olarak yenen ince bulgur (dükğürcük) ve çeşitli zebzelerin elle yoğrulmasıyla yapılan ve “Batım” (batırık) adı verilen bir tür çiğ yemektir.

Samsades tatlısı hangi yöreye ait?

Samsades, bir tür şerbetli tatlıdır. İzmir’in Seferihisar ilçesinde gerçekleşir. Muska şeklinde bir tatlıdır. Hamura yoğurt, tarçın ve şeker eklenerek kızartılarak yapılır.

Ovmaç hangi yöreye ait?

1 çay bardağı ovumaç (Sadece Bolu yöresinde bulunan ovumaç, yumurta ve unun yoğrulup rendelenip kurutulmasıyla yapılır.) 1 yemek kaşığı tereyağı 1 adet soğan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Ukraynalı Escort