İçeriğe geç

En Iyi Çilek Fidesi Hangisi

7 veren çilek fidesi ne zaman dikilir?

3- Kış dikimi: Kışları ılık geçen yerlerde (Akdeniz) Ekim-Kasım aylarında taze fidelerle dikim yöntemidir. Bu, fide köklerinin 8-10 cm uzunluğunda kalması ve taç kısmının 2-3 genç yaprak bırakması için yapılır. Fideler %0.

Albion çilek kaç kg verir?

Büyüklük indeksi açısından Albion çeşidi 12,8 gr meyve-1 ile en büyük meyveye sahipken, en küçük meyveye sahip çeşit ise Sweet Charlie (7. sınıf) olmuştur.

Albion çilek fidesi ne zaman dikilir?

Ilıman iklime sahip bölgelerde çilek fidesi dikimi Ekim sonu ile Kasım başı arasında yapılır. Sıcak iklime sahip bölgelerde çilek fidesi dikimi Eylül-Kasım ayları arasında yapılabilir.

Çileklerin daha verimli olması için ne yapmalı?

Çileklerin yetişmesi için, düşük kireç içeriğine sahip topraklar seçmeniz gerekir. Bunun bir örneği turba toprağıdır. Fideler meyve verdiğinde, toprağı gübrelerle zenginleştirmek veriminizi artıracaktır. Dikimden sonra, toprağın sürekli nemli kaldığından emin olun.

Çilek hangi gübreyi sever?

Çilekler birçok farklı gübre ile desteklenir. Ekimden önce fosforlu gübreler, potasyumlu gübreler ve magnezyumlu gübreler uygulanır. Ekimden sonra azotlu gübreleme yapılmalıdır. Birçok bitki gibi çileklerin de azota ihtiyacı vardır.

1 Fide çilek Ne Kadar Ürün Verir?

Dikim 25×30 cm aralıklarla üçgen şeklinde yapılır. Dekara 7.000-8.000 adet fidan dikilir. Verimi oldukça düşüktür. İlk yıl 1-1.

En iyi çilek tohumu hangisi?

Demet çilek, saksıda yetiştirmek için en iyi çilek tohumu çeşitlerinden biridir.

1 dönüme kaç adet çilek fidesi dikilir?

Ortalama 5.000 – 6 dönüm.

Çilek suyu sever mi?

Daha fazla güneş bitki büyümesini ve meyve vermesini teşvik eder. Sulama: Çilekler suyu sever, bu yüzden düzenli olarak sulamak önemlidir. Toprağın nemli kalmasını sağlamak için saksı toprağını kurumadan önce sulayın.

En kaliteli çilek hangisi?

Yediveren’in çilek meyve aroması Türkiye’de yetişen çeşitler arasında en iyisidir.

Monterey mi Albion mu?

Monterey Çilek Fidesi orta derecede gün-nötr bir çeşittir. Albion’a kıyasla daha sık çiçek açar, dik ve uzun bir bitki yapısına sahiptir ve meyveleri daha büyüktür.

Albion çilek ne demek?

Amerikan çilek çeşidi ‘Albion’. Kıyı bölgelerinde büyük sorunlara yol açmayan bir türdür. Soğuk bölgelere uygun bir türdür. Yüksek verimli bir özelliğe sahiptir ve yıl boyunca verim sağlar. Orta büyüklükteki meyveleri sezon sonuna kadar boyut kaybetmez.

Çilek bol meyve vermesi için ne yapmalı?

Toprak Gereksinimleri: Çilekler genellikle derin, iyi drene edilmiş, yüksek nem tutma kapasitesine sahip topraklarda iyi büyür ve bol ürün verir. En iyi toprak kumlu-killi, tınlı ve iyi drene edilmiş topraklardır. Ayrıca alüvyonlu humuslu tınlı topraklarda da iyi büyür. Kireçli toprağı sevmez, asidik toprak ister. pH 6.

Çilek nasıl hızlı büyür?

Çilekler organik madde bakımından zengin toprakları sever, bu yüzden turbaya yavaş etkili organik gübre eklenmelidir. Aynı toprakta 2-3 yıl büyüyebilir. Meyve vermesi için her kış sonunda toprağa besin takviyesi yapılmalıdır.

En iyi çilek nerede yetişir?

Türkiye’de çilek hangi bölgede yetişir sorusunun cevabı Akdeniz bölgesi olarak verilebilir. Akdeniz’den sonra Ege ve Marmara gelir. Çilek üretiminin en fazla olduğu iller Mersin, Aydın, Muğla ve Konya’dır. Üretim alanı açısından Bursa, Mersin ve Konya ile birlikte ilk sırada yer almaktadır.

Yediveren çilek tohumu ne zaman ekilir?

-Dış mekanda ekim zamanı; ilkbahar, sonbahardır. -İç mekanda dört mevsim ekim yapabilirsiniz. -Tohumlar toprağa çok derin gömülmemeli, yaklaşık 1 cm derinliğe ekilmelidir. -Tohumların çimlenme süresi 14-28 gündür.

Yediveren çilek fidesi nasıl yetiştirilir?

Dikimden önce, kökler (8–10 cm kaldı) ve taç (2–3 genç yaprak) budanarak bitkilerin tutma oranı artırılır. Dikimden sonra can suyu verilir. Yaz dikiminde, bitkiler 15 gün boyunca günde en az üç kez çok iyi sulanmalıdır. Yaz dikiminde, dikimden 6–8 gün sonra açan çiçekler toplanmalıdır.

Çilek fidesi hangi aylarda ekilir?

Çilek fidesi üretimi için dikimler soğutulmuş fideler kullanılarak Mart-Nisan aylarında yapılır. Hazırlanan düz araziye bitkiler birkaç metre arayla dikilir. Dikim, kökler 8-10 cm kesildikten, %1’lik benlat solüsyonuna batırıldıktan ve ardından vital su verildikten sonra yapılmalıdır.

Yediveren çilek ne demek?

Yediveren Çilek Tohumları – Geleneksel. Her bölgede kolayca yetiştirilebilen koyu kırmızı, iri meyvelere sahip yüksek verimli bir çeşittir. 5 yıl veya daha fazla büyümeye devam eder. Ilıman bölgelerde veya iç mekanlarda saksıda, tüm yıl boyunca meyve verir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir