İçeriğe geç

Gürültü Kirliliği Şikayeti Nereye Yapılır

Gürültü için nereye şikayet edilir?

Gürültülü eğlence yerleriyle ilgili şikâyetinizi polis merkezine bildirebileceğiniz gibi, bireysel şikâyetlerde polisi arayarak TCK 183 kapsamında işlem yapılmasını isteyebilir veya Sulh Hukuk Mahkemesi’ne şikâyette bulunarak gürültünün durdurulmasını talep edebilirsiniz.

Gürültü konusuna kim bakar?

2023-2024’te gürültülü bir komşuyu bildirmek için yerler ve telefon numaraları: 155 numaralı ihbarı arayarak polise ihbarda bulunabilirsiniz. Belediyenizdeki polise şikayette bulunabilirsiniz. Alo 181’i arayarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na şikayette bulunabilirsiniz.

Gürültü yapan komşu nasıl ispatlanır?

Gürültü yapan bir komşuya karşı, rahatsızlığa neden olan etkenler ispatlanırsa hukuk mahkemesine gidip ihtiyati tedbir talebinde bulunmak mümkündür. Bu taleplerin bir avukata yapılması çok önemlidir. Hukuk mahkemesinde dava açılacaksa, belirli harçlar ve avans masrafları ödenmelidir.

Alo 181’e ne şikayet edilir?

ÇEVRE, ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI.

Ses yapma cezası kaç TL?

(1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültü yapan kişi, 277 TL idari para cezası ile cezalandırılır. (2) Bu fiilin bir ticari işletmenin faaliyeti kapsamında işlenmesi halinde, işletme sahibi olan gerçek veya tüzel kişiye 5.995 Türk Lirasından 30.000 Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir.

Komşu gürültü saat kaça kadar?

Çalışma günlerinde saat 13:00-15:00 arası ve gece saat 19:00-07:00 arası yüksek sesle gürültü yapmak yasaktır. Bu tür davranışlara örnek olarak yüksek sesle müzik dinlemek, elektrik süpürgesi çalıştırmak, matkap kullanmak vb. verilebilir. Pazar günleri ve resmi tatillerde dairede gürültü yapılamaz.

Komsum ses yapıyor ne yapmaliyim?

Özetle, komşunun gürültüsü tüm uyarılara rağmen durmuyorsa, gürültü yapan komşu polise bildirilebilir veya belediye zabıtasına başvurulabilir. Bu şekilde, belediyeye ve polise gürültü şikayeti yapıldığında, yetkililer gürültüye neden olan komşuya gerekli cezayı kesecektir.

Gürültü için nereyi aramalıyım?

Vatandaşlar, çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atıklarla ilgili şikayet ve bildirimlerini Alo 181’e iletebiliyor.

Gürültü denetimini kim yapar?

Mekanlardan kaynaklanan çevresel gürültünün giderilmesine ilişkin esaslar ve kriterler Değerlendirme ve Yönetim Yönetmeliği’nde (Madde 24) düzenlenmiştir. 2872 sayılı Çevre Kanunu hükümlerine uyulup uyulmadığının izlenmesi yetkisi Çevre ve Orman Bakanlığı’na aittir.

Üst komşumu nereye şikayet edebilirim?

Polis yerine Belediye Zabıtası’na da şikayette bulunabilirsiniz. Polisin verdiği para cezasına rağmen gürültü devam ederse Türk Ceza Kanunu’nda düzenlenen huzuru ve sükuneti bozma suçu kapsamında Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulunabilirsiniz.

Gürültü yapan komşuya ihtarname nasıl çekilir?

Öncelikle komşu sözlü olarak uyarılmalıdır. Bu durum daha sonra site yöneticisine bildirilmelidir. Site yöneticisi ayrıca gürültü yapan komşuyu sözlü olarak uyarmalıdır. Bu işe yaramazsa gürültü yapan komşuya noter tasdikli uyarı verilmelidir.

Gürültünün cezası nedir?

Türk Ceza Kanunu’nun 183. maddesine göre; “İlgili kanunlarda yazılı ödevlere aykırı olarak, başkasının sağlığına zarar verecek şekilde gürültü yapan kişi, iki aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.”

170 şikayet edince ne olur?

İsminin gizli kalmasını istediğini belirterek şikayette bulunabilir. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun gerekliliklerine uymayan işletmeler, çalışanlara bildirim yapıldıktan sonra denetlenecektir. Denetim sonucunda müfettişler tarafından cezai yaptırımlar uygulanacaktır.

Gürültü için polis aranır mı?

Gürültücü komşumu nereye ve nasıl şikayet edebilirim? Başvurabilirsiniz. Polis veya belediye zabıtası durumu değerlendirecek ve gürültü yapan komşunuza karşı gerekli önlemleri alacaktır. Sorun devam ederse, apartman sahipleri Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açma hakkına sahiptir.

174 neyin numarası?

Tüketicinin gıda güvenliğine ilişkin her türlü bildirim ve şikâyetini yetkili mercilere kolayca ulaştırabilmesi, gelen bildirimleri tek merkezden yönetebilmesi ve en kısa sürede tüketiciye geri dönüş yapılarak sonuçlarının analiz ve takibinin yapılabilmesi amacıyla ALO174 Gıda Hattı 14 Şubat 2009 tarihinde faaliyete geçirilmiştir.

Gürültü için nereyi aramalıyım?

Vatandaşlar, çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atıklarla ilgili şikayet ve bildirimlerini Alo 181’e iletebiliyor.

Gürültü yasağı saat kaçta başlar?

Gece gürültü yasağı ne zaman başlıyor? Gece gürültü yasağı genellikle akşam 10’da başlar ve sabah 7’ye kadar sürer. Bu saatler arasında yüksek sesle konuşmak, müzik dinlemek veya diğer yüksek sesli aktiviteler yasaktır.

Telefonla rahatsız eden kişi nereye şikayet edilir?

”İzinleri olmaksızın yapılan rahatsız edici telefon görüşmelerine ilişkin tüketiciler; şikâyetlerini elektronik ortamda e-Devlet Kapısı, İYS veya Ticaret Bakanlığı internet sitesi üzerinden veya yazılı olarak şikâyetçinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Ticaret Bakanlığı İl Müdürlüğüne iletebilirler.

Gürültü yapan komşuya ihtarname nasıl çekilir?

Gürültü yapan komşu kiracıysa, mülk sahibini (ev sahibini) arayın ve önlem almasını ve durumu bildirmesini isteyin. Mülk sahibine ulaşamıyorsanız, mülk yöneticisinden/inşaat yöneticisinden bunu yapmasını ve size yazılı bilgi vermesini isteyin. Mülk yöneticisiyle görüşün ve endişenizi dile getirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir